Liderul “Clanului Sportivilor” cere aplicarea legii mai favorabile, instanţele îşi pasează dosarul

Date:

Eugen Preda a jefuit un depozit de armament în 2009 și a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Iaşi în 2017, când mai avea de executat încă 3 ani de zile.

Liderul grupului care a jefuit în 2009 depozitul de armament al UM 01916 din cadrul Brigăzii Rachete sol-aer de la Ciorogârla, furând zeci de arme şi cantităţi importante de material militar, se vrea “spălat” de justiţie. Eliberat condiţionat în 2017, Eugen Preda a cerut aplicarea legii penale mai favorabile, ceea ce i-ar permite scurtarea intervalului până la reabilitarea judiciară. Magistraţii nu se înţeleg însă cine este competent să analizeze cazul, dosarul fiind plimbat de la o instanţă la alta. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să stabilească cine va da verdictul final.

În ianuarie 2009, un grup condus de Preda a tăiat gardul UM 01916 şi lacătul de acces în depozitul de armament, furând o mitralieră de companie, 20 de pistoale mitralieră tip Kalaşnikov, 32 de pistoale TT, 5 pistoale Carpaţi, trei pistoale Cugir, un pistol de semnalizare, 9 baionete, 6 binocluri şi alte accesorii.

La acea dată, spargerea a provocat un scandal naţional, mai ales atunci când s-a constatat că soldaţii care asigurau paza depozitului dispuneau doar de muniţie de manevră, iar ultimul control asupra armamentului din depozit fusese făcut cu două săptămâni înaintea furtului, neştiindu-se exact nici măcar când avusese loc spargerea. Numeroşi ofiţeri superiori au fost destituiţi.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...