Lipsa de educație și sărăcia fac din nou victime! Poliția Națională din Spania a eliberat două minore românce, „vândute” de părinți pentru căsătorie

Date:

Goana după „combinații” și câștiguri rapide, fără muncă, la ordinea zilei și în anul de grație 2021! După o anchetă complexă, Poliția Națională din Spania a eliberat două minore de origine română. Traficul de persoane este un fenomen în creștere despre care se vorbește puțin.

Oficial, câteva sute de persoane din țara noastră sunt identificate anual în traficul de carne vie. În realitate, conform asociațiilor de profil, numărul celor exploatați este de ordinul miilor. După definiție, traficul de persoane înseamnă „recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea ori primirea unei persoane, prin amenințare, violență sau prin alte forme de constrângere, în scopul exploatării acestei persoane”.

Poliția Națională a eliberat două minore în vârstă de 14 și 15 ani care fuseseră obligate de părinți să se căsătorească, pentru o sumă de bani cuprinsă între 6.000 și 7.000 de euro. Părinții vânzători, cumpărătorii și soțul unuia dintre minore au fost arestați la Alcázar de San Juan pe 7 iulie, după o anchetă complexă a poliției spaniole.

„Vom lua măsuri împotriva celor care practică sclavia,traficul sexual, de muncă și împotriva oricărui tip de sclavie”, a declarat comisarul șef Alberto Camacho în prezența delegatului Guvernului, María Ángeles Herreros, pentru a raporta rezultatele operațiunilor poliției botezate  drept București” și „Nunta”.

La rândul său, Inspectorul șef Juan Manuel Collado, care conduce noua unitate împotriva rețelelor de imigrație ilegală și a falsurilor documentare (UCRIF), a prezentat detaliile din spatele anchetelor care au permis eliberarea celor doi minori din căsătoria forțată. Potrivit acestuia, pentru a eficientiza anchetele tuturor cazurilor de trafic de persoane din regiune a fost creată o unitate de anchetă operațională specifică, cunoscută sub acronimul UCRIF, în septembrie 2020.

”Vom lupta împotriva acestor infractori din momentul depunerii plângerii, dimineața, după-amiaza și noaptea; îi vom aresta pe toți”, a declarat comisarul șef Camacho.

Eliberarea celor două fete, arestarea părinților acestora și a celor care le-au cumpărat forțat pentru căsătorie este rezultatul muncii agenților UCRIF. Minorii care au fost vânduți și eliberați de Poliția Națională sunt în afara oricărui pericol, fiind adăpostiți într-un centru special, sub custodia serviciilor de protecție socială din Junta de Castilla-La Mancha.

De asemenea, părinții acestor minore au fost decăzuți din drepturile părintești și riscă până la zece ani de închisoare.

Citește articolul integral în latribunadeciudadreal.es

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...