Luna de concediu medical are 499 de zile la Primăria Timișoara. Dominic Fritz: Am fost avertizat că e o practică sistemică, ce nu poate fi oprită

Date:

În Primăria Timișoara, în acest an au existat 750 de concedii medicale, cu 225 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat aproape 600 de angajați, fiind acordate, în total, 3.996 de zile de concediu medical, potrivit primarului Dominic Fritz. El a anunțat marți că a cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate să verifice documentele în baza cărora medicii au acordat concediile medicale.


Potrivit primarului Dominic Fritz, în perioada ianuarie-august 2021, în Primăria Timișoara au fost 750 de concedii medicale, cu 225 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, de care au beneficiat 594 angajați, față de 428 în 2020, totalizând 3.996 de zile.

“Este adevărat că aceste concedii se înscriu în limitele legale și că suntem în pandemie.

Există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, și unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale. Dar și angajați care, atunci când primesc o sarcină, își iau un medical. Iar noua organigramă a avut un impact major asupra stării de sănătate a unor foști șefi de direcții, care o țin, de atunci, din <<medical>> în <<medical>>.

Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente și nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a transmis, marți, primarul Timișoarei.

Citește articolul integral în Hotnews.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...