Maia Sandu o laudă pe Monica Macovei: „Suntem cu toții de acord că România a construit instituții puternice de combatere a corupției, vorbim de DNA, și nu doar”

Date:

Președintele Moldovei, Maia Sandu, laudă modul în care Ministerul Justiției din România a construit DNA, ca instituție de combatere a marii corupții. Ministerul Justiției era condus atunci de Monica Macovei.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, în care a vorbit din nou despre necesitatea „curățirii” justiției din Moldova, Maia Sandu a lăudat modul în care a luat ființă DNA în România.

„Alt exemplu pe care vreau să-l aduc este exemplul României. Suntem cu toții de acord că România a construit instituții puternice de combatere a corupției, vorbim de DNA, și nu doar. Știți cum au fost selectați primii procurori în DNA? Au fost selectați de Ministerul Justiției. Ministerul Justiției și-a asumat responsabilitatea să construiască această instituție, nu a lăsat-o la latitudinea sistemului vechi, care era tot cu fel de fel de probleme. Și-a asumat această responsabilitate, după ce sistemul a devenit suficient de curat i-a fost redată independența de care are nevoie. Același lucru sau ceva similar se încearcă și aici, chiar dacă la noi există Consiliul Superior al Procurorilor, pe care nu-l elimină nimeni”, a spus Maia Sandu într-un interviu publicat luni de către Europa Libera.

Maia Sandu a mentionat că „nu este normal să acorzi independență totală unui sistem corupt”.

Citește integral în Aktual24.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...