MApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul AN-2 ucrainean ilegal

Date:

Responsabilitatea detectării în spațiul aerian românesc și a interceptării avionului AN-2 ucrainean care a trecut ilegal granița dinspre Ucraina în România aparține Forțelor Aeriene Române, a confirmat, într-un răspuns oficial pentru Newsweek România, Ministerul Apărării.Responsabilitatea detectării în spațiul aerian românesc și a interceptării avionului AN-2 ucrainean care a trecut ilegal granița dinspre Ucraina în România aparține Forțelor Aeriene Române, a confirmat, într-un răspuns oficial pentru Newsweek România, Ministerul Apărării.

Newsweek România a scris miercuri că, “Până la proba contrară, versiunea polițiștilor de Frontieră români stă în picioare: aparatul ușor AN-2 a fost reperat de aceștia, care au transmis informația la Forțele Aeriene, care ar fi putut și interveni.

Din ce se pare, Forțele Aeriene ale MApN nu au intervenit iar avionul ușor s-a și putut întoarce în Ucraina, unde forțele aeriene naționale au fost mai hotărâte și au intervenit la cererea polițiștilor de frontieră ucraineni (care arată, în comunicatul citat anterior, că aparatul AN-2 era “monitorizat”; ucrainenii, însă, nu menționează nimic de vreun apel primit de la omologii români).

Așadar, dacă polițiștii români de frontieră nu mint și chiar au informat Forțele Aeriene la timp că un aparat de zbor a intrat ilegal în România, ar fi fost responsabilitatea Forțelor Aeriene să intervină. Ceea ce fie nu s-a întâmplat, fie s-a întâmplat tardiv și avionul a ieșit din spațiul aerian românesc înainte să poată fi interceptat”.

Citește articolul integral în Newsweek România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...