Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise din Municipiul Brașov

Date:

La nivelul municipiului Brașov incidența cumulată înregistrată joi este de 6,01 cazuri la mia de locuitori. Din aceeași zi (7 octombrie), se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise. Vineri va fi convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

“Această măsură se aplică în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr.2024/147/05.10.2021, al ministrului Sănătăţii, interimar, şi al ministrului Afacerilor Interne pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul Sars-Cov-2 pe durata stării de alertă”, precizează Primăria Brașov.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va fi convocat vineri, 8 octombrie, pentru a dispune celelalte măsuri care se aplică în cazul în care incidența cumulată depășește 6 cazuri/1.000 de locuitori.

Foto: Facebook Primăria Brașov

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...