Medic revoltat: “Ajung în UPU cu o saturație de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo…”

Date:

Dr. Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara s-a arătat revoltat de faptul că mulți pacienți ajung la spital cu forme grave de COVId după ce, mai întâi, s-au tratat cu ce au găsit pe Facebook.

Oricât de receptiv aș fi, nu am cum să înțeleg tupeul unora!Ajung în UPU bolnavi, aduși de aparținători sau de ambulanță, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturație de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo… Nevaccinați, că nici în așa ceva nu cred. Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT și… surpriză… 80-90 % afectare pulmonară.Și încep apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?De două luni se spune că nu sunt locuri în secțiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale și medicii stau la țigară”.

“Când ai văzut că se simte rău de ce nu ai apelat la cei 3D?”

Mesajul dr Amin Zahra a fost distribuit pe Facebook de pagina Ro Vaccinare.

Și dacă printr-o minune ajunge pacientul în secția de ATI, “tu” ce zici!? Păi dacă am fost nesimțit încă de la început, hai să continui și acum… și ce faci!? Da, îl înveți pe medic medicină! Suntem sunați să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanțe avem voie să folosim!Și acum eu îi întreb… Când ai văzut că se simte rău de ce nu ai apelat la cei 3D, pe care-i urmărești și de sfatul cărora asculți pe Facebook (Dana, Diana și Dan)!? Că doar cei de la ambulanța nu se plimbă pe străzi și zic: Ia, hai să intrăm aici, să mai luăm un pacient, că și așa nu avem ce face!

De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici și în personalul medical?! Am fost întrebat, dacă e ceva ce m-a impresionat în această pandemie.Răspunsul a fost, da! Da, m-a impresionat personalul medical care după atâta timp încă muncește și încă este acolo, deși fiecare are viața lui personală!

Nu a renunțat nimeni, cu toate că își expun sănătatea în fiecare zi!Aparținătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipați în combinezon. Și atunci, din respect pentru oamenii ăștia care sunt zi de zi acolo și îți vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simț, să taci!”, spune dr. Amin Zahra, medicul revoltat.

Citește și: Medic acuzat de ”vaccinare la chiuvetă”, trimis în arest la domiciliu (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...