Medicii timișoreni merg în bisericile catolice și discută cu enoriașii despre riscurile Covid, vaccin și alte măsuri de prevenire a infectării

Date:

În cadrul campaniei ”Trup și suflet pentru viață!”, medicii și preoții timișoreni și-au unit forțele și se îngrijesc împreună de sănătatea trupească și sufletească a semenilor, într-o acțiune fără precedent.


Comunitatea medicală din Timișoara a lansat o nouă acțiune originală de voluntariat: ”Trup și suflet pentru viață”. La inițiativa profesorului dr. Dorel Săndesc, medicii timișoreni vor merge în bisericile catolice din oraș și la finalul liturghiei vor discuta cu enoriașii și le vor răspunde întrebărilor legate de riscurile Covid, vaccinul anti-Covid și măsurile de prevenire.


“Medicii și preoții își unesc astfel forțele și se îngrijesc împreună de sănătatea trupească și sufletească a semenilor.
Această inițiativă a fost îmbrățișată de medici de prestigiu din Timișoara, fiecare urmând să meargă voluntar la câte o biserică din oraș: prof. dr. Dorel Săndesc, prof. dr. Cristian Oancea, prof. dr. Dan Lighezan, prof. dr. Bogdan Timar, conf. dr. Ovidiu Bedreag, conf. dr. Ovidiu Fira-Mladinescu, dr. Stela Iurciuc, dr. Virgil Musta, dr. Ciprian Gândac”, precizează RO- Vaccinare.


Foto: Televiziunea-Medicala

Acțiunea a debutat duminică și a fost organizată de Asociația pentru ATI ,,Aurel Mogoșeanu’’ Timișoara.


Bisericile catolice care și-au deschis porțile medicilor pentru această acțiune fără precedent sunt Parohia I Cetate, Parohia II Fabric, Parohia III Elisabetin, Parohia IV Iosefin, Parohia V Mehala, Parohia VI Fratelia, Parohia VII Freidorf, Biserica Piaristă și Biserica Catolică Bulgărească ,,Notre Dame”.


”Trup și suflet pentru viață” nu este prima acțiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timișoara, care a organizat în primăvară primul Maraton al Vaccinării, preluat apoi și în alte orașe ale țării.

Medicii voluntari timișoreni au lansat și caravanele medicale de evaluare a stării de sănătate și caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunități izolate și persoanelor sau grupurilor vulnerabile (din aziluri de noapte, cămine de bătrâni, zone defavorizate din orașe).Foto: Televiziunea-Medicala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...