”Metoda loverboy” și pericolele de pe Internet. Conferință online despre prevenirea traficului de persoane

Date:

Care sunt pericolele pentru adolescenți și copii în mediul online? Cum ne putem apăra eficient într-o epocă în care accesul la smartphone și internet e generalizat? Marți, 16 noiembrie 2021 între orele 18:30 și 20:30 are loc o activitate de informare asupra traficului de persoane, parte a campaniei globale „19 ZILE DE ACTIVISM” implementată de FICE-UNESCO, anunță G4Media.

Evenimentul este organizat la solicitarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” și a Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București și promovează dezideratul ONU de dezvoltare sustenabilă SDG # 16.2  – Opriți abuzul, exploatarea, traficul și toate formele de violență și tortură împotriva copiilor!

Minorii sunt cel mai vulnerabil grup în fața tentativelor de recrutare în mediul online, în special în fața metodei de recrutare loverboy. Persoane rău intenționate stabilesc o relație afectivă cu viitoarele victime, seducându-le, cu scopul de a le exploata sexual. Raportul din 2020 al Comisiei Europene arată că numărul de copii români exploatați în spațiul UE a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.

Cei interesați pot participa la eveniment completând formularul de înscriere accesibil AICI sau pot să urmărească live evenimentul pe pagina de Facebook a proiectului Stop-AT.

Agenda conferinței, pe G4Media!

Citește și: VIDEO Campania „Atingeri Nedorite”. Cifre alarmante cu privire la victimele din categoriile mici de vârstă: 4 – 7 ani (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...