Mihai Goțiu, despre condamnările în dosarul Cheresteaua 1: “Sper că, la apel, sentințele vor fi și mai drastice. Pentru că măcelul făcut pe Valea Vâlsanului e uriaș”

Date:

Fostul senator Mihai Goțiu (USR) a reacționat luni, 27 decembrie, la sentința pronunțată de Tribunalul Argeș în dosarul Cheresteaua 1, în care principalii inculpați și-au primit pedepsele.

”<<O, CE VESTE MINUNATĂ>>, de Crăciun și Anul Nou! CONDAMNĂRI PENALE cu executare și despăgubiri și confiscări de peste 10 milioane de lei, pentru Mafia Pădurilor. Principalul condamnat m-a urmărit, anul trecut, în timp ce documentam tăierile ilegale de păduri de pe Valea Vâlsanului, pretinzând că ar fi… turist!

7 ani și 6 luni de închisoare (cu executare) este pedeapsa primită de Andrei Ion, capul rețelei de tip mafiot care a ras pădurile de pe Valea Vâlsanului (din Munții Făgăraș), din partea judecătorilor de la Tribunalul Argeș, ca primă sentință în Dosarul ”Cheresteaua 1”, deschis în 2016. În același dosar, Gheorghe Mihai, șef de district a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, la fel ca și pădurarul Vasile Uță. Alți cinci inculpați în dosar, printre care și fiul lui Andrei Ion, au primit pedepse între 3 și 4 ani (cu suspendare), iar unul a fost condamnat la amendă penală.

De asemenea, firmele din dosar au primit amenzi penale, dar, mai ales, condamnări la plata de despăgubiri civile și confiscări în valoare totală de peste 10 milioane de lei.

Cu Andrei Ion, zis și ”Brânză” (șeful Clanului ”Brânză”), am avut ocazia să mă întâlnesc personal, anul trecut, când documentam, pe teren, tăierile ilegale masive de păduri de pe Valea Vâlsanului. Omul m-a urmărit pe tot parcursul documentării și, când l-am filmat cu telefonul, întrebându-l ce face, a pretins că ar fi… turist (pun la comentarii link-ul către filmare)”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook.

“Doar în Dosarul ”Cheresteaua 1” e vorba de aproximativ 23.000 de copaci tăiați ilegal”

Condamnările nu sunt definitive, sentințele pronunțate putând fi atacate cu apel.

“Sper, însă, că la apel, sentințele vor fi și mai drastice. Pentru că măcelul făcut pe Valea Vâlsanului e uriaș. Doar în Dosarul ”Cheresteaua 1” e vorba de aproximativ 23.000 de copaci tăiați ilegal (aproximativ 1.000 de camioane cu lemne). Iar aceasta e doar o parte mică a dezastrului! Cum am mai spus și cu alte ocazii, mai devreme ori mai târziu, mafioții ăștia vor ajunge după gratii.

Iar o asemenea veste, pe final de an, ne arată că nu sunt speranțe deșarte!Îi felicit pe jurnaliștii care au dezvăluit primii aceste tăieri ilegale (în Dosarul ”Cheresteaua 1”, Alex Dima și echipa ”România, te iubesc!”, de la Pro TV) și tuturor celor implicați în demascarea și combaterea Mafiei Pădurilor.
Împreună, încet, încet, o să-i trimitem acolo unde le e locul. La mulți ani, sănătoși și verzi!
Foto: Andrei Ion, zis ”Brânză”, anul trecut, surprins când mă urmărea & imagini cu dezastrul generat de tăierile ilegale de pe Valea Vâlsanului”, a mai spus Mihai Goțiu în postare.

Citește și: A murit cântărețul Victor Socaciu (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...