Milionarul ieşean Ioan Zapodeanu, trimis în închisoare de Înalta Curte

Date:

Afacerea imobiliară a latifundiarului ieşean Ioan Zapodeanu ce părea cea mai inofensivă s-a dovedit cea care l-a doborât. O jonglerie cu aproape 7.000 de metri pătraţi în zona Abatorului, teren luat în mod ilegal de la stat, i-a adus acestuia o condamnare la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa a devenit definitivă ieri, la Înalta Curte, ceea ce înseamnă că este pusă în executare „de îndată”. Sentinţa a adus ieri şi unele suprinze: complicii din dosar, condamnaţi anterior cu executare, au scăpat de închisoare, primind cu suspendare. Printre aceştia, un funcţionar de la Cadastru, dar şi fosta directoare de la „Mica Industrie”.

Cunoscut pentru afacerile sale imobiliare, mai ales cele vizând valorificarea drepturilor succesorale ale moştenitorilor unor foşti proprietari, pe Zapodeanu tocmai o astfel de afacere l-a adus în pragul închisorii. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat ieri la 4 ani de închisoare cu executare pentru o afacere de acum peste un deceniu. Este singurul implicat în dosar care va ajunge efectiv după gratii, ceilalţi fiind condamnaţi cu suspendare.

Citește și: Curtea Constituțională analizează joi revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...