Negocierile pe bugetul anului 2022 dintre PSD și PNL s-au împotmolit la creșterile pensiilor și alocațiilor pentru copii și suprataxarea marilor companii

Date:

Florin Cîțu a precizat, marți, că nu susține propunerea președintelui PSD Marcel Ciolacu privind taxarea cu 1% a companiilor care au cifra de afaceri de peste 100 de milioane. Nu e singurul capitol la care se blochează negocierile pe bugetul anului 2022 dintre PSD și PNL.

Potrivit G4 Media, negocierile s-au împotmolit în două teme mari: suprataxarea marilor companii și creșterile pensiilor și alocațiilor pentru copii. În timp ce PNL respinge orice taxă nouă și vrea canalizarea banilor spre investiții, PSD are ca principal obiectiv creșterea cheltuielilor sociale.

Coaliția de guvernare și-a stabilit ca țintă pentru agrearea bugetului data de 13 decembrie, iar pentru trecerea prin Parlament – 24 decembrie

Primul motiv de neînțelegeri e taxa suplimentară de 1% din cifra de afaceri a companiilor cu peste 100 de milioane de euro cifră de afaceri. Ideea aparține UDMR, a fost anunțată public de Kelemen Hunor, și este inspirată de politicile guvernului de la Budapesta. PSD a adoptat-o rapid, după cum a anunțat Marcel Ciolacu.

Articolul integral, pe G4 Media!

Citește și: Medic: “Terapia cu oxigen NU arde plămânii” (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...