“Nu există talibani mai moderați decât naziștii moderați în secolul trecut” – analist politic pe France Info

Date:

„Talibanii au încercat să-și refacă virginitatea de când au venit la putere”, a declarat Pierre Servent, jurnalist specializat în probleme de apărare și strategie militară duminică pe France Info.

„Încearcă să pară cât mai onorabili posibil pentru a putea discuta cu toată lumea. În plus, o fac, deoarece au fost stabilite contacte cu Franța pentru a facilita evacuările”, a continuat el. Dar, a avertizat el, “să nu ne îndrăgostim de ei, nu există talibani mai moderați decât naziștii moderați în secolul trecut”.

Între 1996 și 2001, au fost absolut incapabili să gestioneze statul”, a amintit Pierre Servent. „Afganistanul a fost sub perfuzia ONG-urilor, în timp ce talibanii s-au ocupat doar de problemele legii Sharia, executarea femeilor, ministerul viciului și virtuții”, a spus el, adăugând că acum vor trebui să rezolve „o serie de probleme”, mai ales financiare, pentru a guverna.

În ceea ce privește preluarea rapidă a puterii, Pierre Servent a explicat că talibanii au “câștigat teren continuu” din anii 2004-2005, “constatând dificultățile americanilor din Irak”, jucând pe “absența unui sentiment național real” și pe faptul că o parte a populației rămânea “nostalgică” față de talibani, aderând la ideologia legii Sharia și păstrând din 1996-2001 memoria “mai multă siguranță”.

Citește articolul complet în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...