Numărul pacienților oncologici spitalizați în România a scăzut cu aproape jumătate anul trecut

Date:

Oncologia rămâne una din principale provocări la adresa cetățenilor și a societăților, în ansamblu, în ciuda eforturilor făcute pentru reducerea incidenței cazurilor de cancer în Europa. Conform Planului European de Combatere a Cancerului, 40% dintre tipurile de cancer care există ar putea fi prevenite dacă ar exista Planuri Naționale de Combatere a Cancerului și programe eficiente de screening. Din păcate, există un decalaj între statele membre, multe dintre acestea nu și-au actualizat planurile naționale de control al cancerului în ultimii cinci ani, iar 19% nu au deloc un asemenea plan, situație în care se regăsește și România.

Adoptarea, în luna februarie a anului 2021, a Planului European de Combatere a Cancerului, oferă oportunitatea statelor membre de a-și actualiza sau de a-și construi planurile de cancer, dar și posibilitățile financiare pentru a demara acțiuni concrete în lupta împotriva cancerului.

Dezbaterea “Oportunități ale Planului European de Combatere a Cancerului ce pot fi implementate în România”, organizată de revista Politici de Sănătate cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), a reunit reprezentanții instituțiilor UE, factori de decizie politică, profesioniști din domeniul sănătății și asociații de pacienți relevante pentru domeniul oncologic, pentru a identifica provocările și ineficiențele detectate în toate aspectele legate de gestionarea cancerului.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...