O nouă dezbatere publică pentru strategia Văii Jiului

Date:

Strategia Văii Jiului trebuia finalizată de câteva luni. Urmează însă o nouă dezbatere. Firma de consultanță angajată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene a predat, în iunie, o nouă serie de documente.

Dezbatere publică prin videoconferință

Valea Jiului, membră a Platformei regiunilor carbonifere în tranziție,  beneficiază, gratuit, de asistență tehnică pentru întocmirea unei strategii care să stea la baza atragerii banilor europeni din Fondul pentru tranziție justă. Numai că, de mai bine de un an și jumătate, se tot lucrează la documentații, strategii, proiecte.

Din prima regiune din România cu pași în atragerea fondurilor pentru tranziția justă, Valea Jiului ar putea pierde banii europeni puși la bătaie, care se împart între mai multe regiuni din România.

Pentru Valea Jiului urmează, în noiembrie, o nouă dezbatere publică. Și asta în condițiile în care strategia județeană nu e nici ea finalizată.

”În cadrul derulării procedurii de evaluare de mediu pentru strategia de dezvoltare economică, socială și de mediu a Văii Jiului (2021-2030), Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de Strategie și a  Planului de acțiuni aferent, finalizarea Raportului de mediu și a Studiului de evaluare adecvată  elaborat pentru acesta și organizarea dezbaterii publice a acestor documente în data de 09 noiembrie 2021, începând cu ora 11.00”, informează ministerul de resort.

Citiți articolul integral pe GAZETA DE DIMINEAȚĂ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...