O pensionară, paravan într-o afacere de milioane cu apartamente de lux în Copou. Proces cu Fiscul

Date:

Dezvoltatorii ansamblului Exclusive Residence de pe amplasamentul fostei fabrici Textila din Copou luptă cu Fiscul pentru o bagatelă de nici 1% din valoarea investiţiei. 

Marta Negurici, mama celor doi fraţi care au realizat ansamblul, a cerut Fiscului returnarea a 825.000 de lei, sumă despre care susţine că i-ar fi fost reţinută în plus faţă de impozitele datorate.

Cum Fiscul nu a dat niciun răspuns la cererea Martei Negurici de a i se înapoia banii, aceasta s-a adresat instanţei. Acum şase luni, Curtea de Apel îi dădea dreptate lui Cristian Negurici într-un proces contra municipalităţii, cu o miză de 50.000 de euro.

În perioada 2014-2015, Marta Negurici a vândut mai multe apartamente în complexul din Copou, ca persoană fizică. În acest mod, ea a beneficiat de un tratament fiscal mai favorabil, impozitele plătite în cazul transferului de proprietate între persoane fizice fiind mult mai reduse. Practic, ea a plătit doar un impozit pe venit de 2-3%.

În 2017 însă, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bacău au considerat că activitatea imobiliară a Martei Negurici depăşeşte cadrul simplelor tranzacţii între persoane fizice, încadrând banii încasaţi de aceasta din vânzarea apartamentelor din Copou la venituri din activităţi independente, supuse unui regim de impozitare mai sever.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...