Operațiunea „Ciolanul”, noul film DNA

Date:

REPORTER DE IAȘI prezintă, în exclusivitate, ce anchetează Direcția Națională Anticorupție (DNA) la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași, în urma perchezițiilor care au avut loc, săptămâna trecută, la această instituție și în biroul președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Acesta din urmă are în subordine Școala și este cel care l-a numit în funcție pe actualul manager printr-o controversată manevră „în doi pași”. DNA urmărește modul de derulare al unor concursuri organizate de Școală în acest an: patru posturi, pentru toate REPORTER găsind indicii că au fost trucate. Este posibil ca pe lista DNA să se afle și concursul pentru funcția de manager deținută de Baba.

Cazul 1: Asistenta de platou → șef Serviciu artistic

În luna august, șef Serviciu Artistic a devenit Andreea Elena Popovici. Conform unei liste a funcțiilor din instituție, salariul de bază pentru acest post este de 6.026 de lei. Anterior, Popovici fusese actriță la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoșani.

În timpul studiilor universitare, pe care le-a făcut în Iași, la Universitatea de Arte, ea a lucrat ca asistentă de platou la emisiunea „Deschis la distracție” produsă de firma Just Smile Events SRL a lui Vlad Baba, actualul manager de la Școala Populară de Arte.

Andreea Elena Popovici a fost asistentă de platou la emisiunea lui Baba și, din august 2021, s-a angajat ca șef serviciu la școala de stat unde manager este același Baba. La postarea recentă a acestei fotografii, Popovici a primit felicitări pentru că s-a mutat în Iași din Botoșani (Foto: Reporter de Iași)

[…]

  • Toate concursurile organizate, în acest an, în mandatul lui Vlad Baba de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”, au fost trucate
  • Baba, care este managerul acestei Școli finanțate de Consiliul Județean Iași, și-a angajat „la stat” subordonații „de pe privat” în urma unor concursuri secretizate
  • Andreea Elena Popovici și Andrei Nasser au făcut parte din echipa de producție a unei emisiuni TV pe care Baba a realizat-o timp de mai mulți ani. Mihaela Cucoradă a fost contabila firmelor deținute de același Baba
  • Un actor amator din Buhuși a ajuns muncitor la Școala de Arte în mandatul actualului manager. După o lună, „muncitorul” juca în producția unui film realizat pe Youtube de o firmă a lui Baba
  • Pus în fața acestor dezvăluiri, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, cel care l-a numit în funcție pe Baba printr-un artificiu administrativ, spune acum: „Am încredere în actul de justiție că va clarifica situația”
  • Managerul Baba nu a răspuns întrebărilor

[…]

Integral, în Reporter de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...