Opinie: Speranță la orizont

Date:

După aproape un an de pandemie de coronavirus, nervii oamenilor sunt pe cale să cedeze și în Germania. Nimic nu oglindeşte mai bine situaţia decât dezbaterea pe tema omologării vaccinului anti-Covid, crede Jens Thurau.

Pe 21 decembrie ar urma să fie aprobat și în Germania vaccinul anti-coronavirus produs de companiile Biontech și Pfizer. Vaccinările sunt programate să înceapă de la 27 decembrie. Autoritatea europeană pentru Medicamente EMA se va pronunța deci înainte de Crăciun asupra acestui vaccin, decizia de omologare fiind deja cu nerăbdare așteptată, deși detaliile finale privind efectele medicamentului lipsesc. Foarte bine, fiecare zi contează.  

O dezbatere aprinsă

Anunțul a fost precedat de mai multe zile de dezbateri aprinse. Vaccinul a fost deja omologat în Marea Britanie, SUA și Canada, iar campaniile de vaccinare au și început sau sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor, în timp ce în Germania au fost tot mereu menționate date diferite ale omologării vaccinului. Ceea ce a încordat serios nervii populației, care s-a întrebat, pe bună dreptate, ce au autoritățile în prezent mai important de făcut decât să grăbească procedura de aprobare. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...