Oprișan pierde în fața lui Oancea din Vrancea. Definitiv.

Date:

În dosarul 1091/91/2016 au fost doi intervenienți în numele jurnalistului Sebastian Oancea. Fundația FREEDOM HOUSE, care apără libertatea de exprimare a jurnaliștilor și interesul legitim al publicului de a fi informat și Asociația ACTIVE WATCH. 

Baronul de Vrancea Marian Oprișan a pierdut definitiv lupta în justiție împotriva jurnalistului Sebastian Oancea într-o acțiune de răspundere delictuală. În urmă cu 4 ani, Oprișan invoca legea, pârându-l în instanță pe jurnalistul Vrancea24, că nu ar fi respectat ”regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului” le-ar fi impus și că ar fi adus ”atingere drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.” Adică baronului și grupului lui organizat de interese. Oancea ar fi încălcat ”regulile de conduită din Vrancea”, pentru că a scris un articol în care i-a numit nababi pe apropiați lui Oprișan: Articolul “Nababii contractelor pe bani publici din județ: deputați, ziariști și sponsori la partid, cu probleme penale” a fost dezvoltat și pe pagina proiectului Inițiativa pentru o Justiție Curată.

Oprișan vs Oancea a fost un proces în care judecătorii de Vrancea s-au recuzat. Toți au refuzat pe rând, să judece. Procesul a fost strămutat la Brăila. Oprișan a pierdut pe fond. Apoi a făcut apel la Curtea de apel Galați. A pierdut și aici. Nemulțumit de justiția locală, Oprișan a făcut un ultim recurs, la instanța supremă, ICCJ. Pe 4 martie a pierdut definitiv. Instanța a considerat recursul nefondat. Acest proces este cel mai recent, dintr-o serie de patru, pierdute de politicianul Oprișan împotriva jurnalistului Oancea, actualmente redactor șef la Vrancea24, publicație membră a rețelei de presă pressHUB. Libertatea de exprimare este un drept fundamental, conform Constituției. Presa servește interesul legitim al publicului. Citiți mai multe și în articolul Epoch Times Oprişan, îngenuncheat din nou în instanţă de jurnalistul Oancea. “Baronul” PSD ceruse daune morale de 200.000 lei, membră pressHUB.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...