Orban: Eu vă spun cifra corectă, pentru că eu ştiu exact care e situaţia în Partidul Naţional Liberal: au semnat moţiunea lui Florin Cîţu 30 de preşedinţi de filiale judeţene şi de sector

Date:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că Florin Cîţu este favorizat de faptul că 30 de preşedinţi de filiale i-au semnat moţiunea, deși votul liber al delegaţilor este cel care a făcut ca de fiecare dată partidul să ia deciziile corecte în momentele importante.

Potrivit acestuia, Florin Cîţu “trebuie să se hotărască asupra cifrei” de susţinători, referindu-se la faptul că premierul a afirmat, în urmă cu două zile, că este susţinut de 36 de filiale.

“În primul rând, trebuie să se hotărască asupra cifrei. Eu vă spun cifra corectă, pentru că eu ştiu exact care e situaţia în Partidul Naţional Liberal: au semnat moţiunea lui Florin Cîţu 30 de preşedinţi de filiale judeţene şi de sector. Cunosc foarte bine situaţia, deci nu sunt nici 32, nici 35, nici 36, nici 34. Fiecare dă cifre diferite. Asta este semnătura preşedinţilor, semnătura preşedinţilor nu implică opţiunea organizaţiilor. Sigur că îl favorizează pe Florin Cîţu faptul că sunt 30 de preşedinţi din 48 care au semnat, pentru că preşedinţii pot să influenţeze formarea delegaţiilor, pot să uzeze de anumite argumente în a convinge delegaţii să aibă o opţiune sau alta. Pe de altă parte, vreau să vă spun limpede că ceea ce a dat forţă PNL şi ceea ce, până la urmă, a dus la situaţia ca PNL să aibă decizii corecte este tocmai faptul că membrii PNL, delegaţii care au participat la conferinţele de la alegeri şi la congres au votat liber şi până la urmă au luat decizii care au fost benefice pentru partid”, a subliniat președintele PNL.

Acesta a mai spus că responsabilitatea pentru viitorul PNL stă pe umerii fiecăruia dintre membrii partidului.

“Congresul din 25 septembrie nu este doar despre alegerea mea sau a lui Florin Cîţu ca preşedinte, este şi despre alte multe lucruri. Vrem un Partid Naţional Liberal liber în care deciziile să fie luate de forurile statutare şi de membrii PNL sau acceptăm un partid care să cânte şi după partituri care nu sunt create în interiorul partidului? Delegaţii PNL sunt cei care vor decide, singuri, în cabina de vot”, a conchis Ludovic Orban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...