Orban: Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am

Date:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, în cadrul şedinţei Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Vrancea dedicat alegerilor interne din cadrul filialei, că mulţi dintre cei care îl susţin pe premierul Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte, de fapt nu îl consideră pe acesta capabil să conducă partidul.

“Mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu, de fapt nu-l consideră capabil să conducă un partid. De fapt, o fac din cu totul alte motive decât dorinţa de a lua o decizie care să facă bine PNL. Eu cred că noi trebuie să rămânem în ochii opiniei publice aşa cum ne-au perceput şi trebuie să ne perceapă. Liberalii sunt oameni de onoare, liberalii sunt oameni de cuvânt, liberalii sunt oameni care nu-şi schimbă opiniile de la o zi la alta, liberalii sunt oameni care au o credinţă puternică şi care acţionează în baza unor principii, a unor valori, a unor obiective bine fundamentate, nicidecum în baza unor oportunităţi individuale de moment sau în baza unor presiuni care sunt exercitate din exteriorul PNL”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, nu se aştepta ca premierul Cîţu să candideze împotriva sa, pentru că “nu poţi să introduci o competiţie împotriva unei echipe care a câştigat alegerile”.

“Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Toate discuţiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie. De asemenea, nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a PNL şi au încercat să îşi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a PNL din ultimii patru ani de zile, acuma să spună că preşedintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că preşedintele nu mai e bun… Eu le-am şi spus o dată, domnule, aici lucrurile sunt foarte simple: dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteţi buni, iar dacă voi susţineţi că voi sunteţi buni, înseamnă că şi eu sunt bun. Este de multe ori paradoxal să vezi la anumite conferinţe în care se clamează că echipa câştigătoare merge mai departe, că nu poţi să introduci o competiţie împotriva unei echipe care a câştigat alegerile sau care a obţinut rezultate”, a subliniat președintele PNL.

De asemenea, acesta a mai spus că va continua lupta pentru preşedinţia PNL “până la capăt, cu toate forţa pe care o are”.

“Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL, care îşi bagă coada de două luni în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am. Voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conştiinţe şi propriei evaluări şi propriului discernământ. Îmi doresc un PNL în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale ţării pe care o iubim. Îmi doresc un PNL care să aibă forţa şi curajul să ia toate deciziile şi să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice ţări din Europa. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, a conchis Ludovic Orban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...