Orban: Nu poţi să conduci PNL dacă nu cunoşti PNL cel de astăzi, dar mai ales cel de ieri, de alaltăieri

Date:

PNL nu poate fi condus fără a-i cunoaşte în special trecutul, a declarat, vineri, preşedintele formațiunii liberale, Ludovic Orban, care a adăugat că Florin Cîţu nu s-a referit, în prezentarea moţiunii sale la aniversarea a 157 de ani de la naşterea lui Ion I.C. Brătianu, potrivit Agerpres.

“Când am auzit că Florin vrea să îşi depună moţiunea astăzi m-am gândit că vrea să folosească aniversarea a 157 de ani de la naşterea lui Ionel Brătianu ca moment simbol de lansare a candidaturii la preşedinţie. L-am urmărit cu oarecare emoţie, vă spun, că îşi va începe discursul referindu-se la această zi astrală în care s-a născut Sfinxul care a materializat visul a generaţii şi generaţii de români să aibă ţara lor, să trăiască în fruntariile naturale. Din păcate, nu a spus nimic. Asta e! Ce să faci?! Nu poţi să conduci PNL dacă nu cunoşti PNL cel de astăzi, dar mai ales cel de ieri, de alaltăieri, şamd”, a declarat președintele PNL.

Potrivit acestuia, “liberalismul românesc nu poate să fie foarte mult diferit de cel promovat de Brătieni şi de toţi cei care au venit după, pentru că este un liberalism puternic ancorat în istoria României, în specificul românesc”.

“În primul rând, un liberalism naţional nu e un liberalism al porţilor deschise. Este un liberalism care întotdeauna a susţinut interesele fundamentale ale statului român, promovarea acestor interese fundamentale ale statului român pe piaţa internaţională, a fost un liberalism chiar cu un puternic accent protecţionist. Nu suntem împotriva capitalului străin, dar capitalul autohton are un comportament mai responsabil faţă de societate. România a trăit o lungă perioadă în bezna comunistă, este nevoie de susţinerea capitalului român”, a adăugat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că “morala creştină este un fundament pentru o convieţuire în societate”.

“Liberalii au avut întotdeauna o politică de susţinere a familiei şi noi trebuie să continuăm această politică de susţinere a familiei, a satului românesc, a şcolii, a tuturor instituţiilor fundamentale care constituie, de fapt, pilonii de bază ai societăţii româneşti”, a conchis președintele PNL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...