Papa Francisc: Am o mare dorinţă de a merge la Kiev

Date:

Papa Francisc a declarat duminică că speră să viziteze Ucraina, în cadrul eforturilor sale de a încerca să pună capăt unui război care durează de cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat.

„Am o mare dorinţă de a merge la Kiev”, a spus Papa atunci când a fost întrebat despre o posibilă călătorie în Ucraina în viitorul apropiat. El s-a adresat în avionul papal jurnaliştilor care călătoreau cu el de la Roma în Canada, relatează Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina: luna trecută, el a acuzat implicit Moscova că duce un „război de agresiune crud şi fără sens”.

Într-un interviu exclusiv acordat la începutul acestei luni, Suveranul Pontif a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut niciun contact substanţial cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către Suveranul Pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala provinciei Alberta, la începutul unei călătorii în Canada în care îşi propune să prezinte scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în şcolile rezidenţiale unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi.

„Aceasta este o călătorie de penitenţă. Să spunem că acesta este spiritul ei”, a declarat el reporterilor în comentariile sale tradiţionale la începutul zborului.

Vizita de o săptămână va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţia nativă, Francisc respectându-şi promisiunea de a-şi cere scuze pe teritoriul lor pentru rolul Bisericii în şcolile autorizate de stat, care au încercat să şteargă culturile indigene. (RFI ROMANIA)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...