Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat – surse

Date:

Parchetul General are în lucru un dosar în care este cercetat modul în care, în luna aprilie, la Curtea de Apel București, a avut loc repartizarea aleatorie a dosarului 2826/2/2022, au confirmat pentru G4Media.ro mai multe surse judiciare.

În acest dosar, premierul Nicolae Ciucă a obținut din partea judecătorului Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse, în luna ianuarie, pentru verificarea suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Într-un răspuns pentru G4Media.ro referitor la stadiul acestui dosar, Biroul de Informare și Relații Publice din Parchetul General a transmis faptul că ”având în vedere art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală care statuează caracterul nepublic al procedurii în cursul urmăririi penale, precum și prevederile art. 28 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019, informațiile solicitate nu pot face obiectul comunicării.”

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: 15 ONG-uri, printre care Freedom House România, au trimis Parlamentului o scrisoare deschisă privind adoptarea noilor legi ale justiției

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

1 COMMENT

  1. Haideti sa nu mai pacalim lumea . Premierul Ciuca nu a obtinut nimic . Premierul nu a facut absolut nici o solicitare in acest sens .Parchetul nu cerceteza nimic deocamdata . are doar un dosar deschis in baza unor reclamatii . Abia dupa ce reclamatia are consistenta se cerceteaza cele reclamate .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...

Criză energetică? Iaşul face profit din vânzarea de energie

Sistemul de termoficare de la Iaşi a fost relansat...