Patronul Sanjeev Gupta are ambiții mari pentru Combinatul din Galaţi: „Nu plecăm nicăieri!”

Date:

Galațiul este și va rămâne „centrul strategiei noastre globale”, a anunțat, sâmbătă, patronul Combinatului Siderurgic Liberty, Sanjeev Gupta. El a afirmat că se dorește creșterea producției de oțel de la Galați, pe măsură ce se vor implementa noile tehnologii GREENSTEEL.


Sanjeev Gupta a venit în Galați pentru a lansa și în România Fundația GFG, înființată acum patru ani de el și soția lui. A fost primul eveniment public la care a participat după „12-15 luni nebune”, cauzate atât de pandemie, cât și de intrarea în incapacitate de plată a finanțatorului grupului GFG, Greensill.  


„Este adevărat că finanțatorul nostru a avut unele probleme, dar combinatul de la Galați se descurcă foarte bine. A atins cifre-record de producție și de profitabilitate și, de fapt, Galațiul este în centrul strategiei noastre globale viitoare. Deocamdată, vrem să creștem producția la Galați și, într-o a doua etapă, să introducem ceea ce noi numim GREENSTEEL, noile tehnologii de producție a oțelului. Și avem deja un plan detaliat privind aceste lucruri. Ne menținem angajamentul pentru Galați”, a spus Gupta.


El a vorbit apoi despre modul în care Liberty va trece de la carbon la hidrogen, cu o „escală” prin gazul natural.

„Pentru a produce oțel decarbonizat, nu este altă opțiune decât hidrogenul, dar povestea hidrogenului nu este o călătorie ușoară, pentru că avem nevoie de foarte multă energie verde, competitivă. Investim de asemenea în energie, avem proiecte și pentru Galați care sunt în progres și asta este cheia în a introduce hidrogenul. În privința producerii de energie, este același lucru ca la oțel, trebuie trecut de la combustibili fosili la hidrogen, dar înainte este o etapă intermediară, prin gaz natural, pentru că gazul natural este deja trei sferturi hidrogen. De aceea este o soluție foarte bună atât în producția de oțel, cât și de energie. Poate fi făcută fie 100 la sută pe gaz natural, poate fi 100 la sută hidrogen, sau poți face un mix din cele două. Știți că anul trecut am anunțat planul nostru de a construi, cu Romgaz, o uzină de producere a energiei, bazată pe gaze naturale, dar același echipament va putea, într-o altă perspectivă, să folosească hidrogenul. Pe măsură ce hidrogenul va fi din ce în ce mai disponibil și din ce în ce mai competitiv în termeni de preț, hidrogenul poate lua locul gazului natural în aceste echipamente”, a continuat Gupta.

Citește articolul integral în Viața Liberă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...