„Pionii Regelui”, un proiect în sprijinul copiilor ieșeni dotaţi, dar fără posibilităţi materiale

Date:

„Pionii Regelui”, un incredibil proiect cu şi despre copii pasionaţi de şah din mediul rural. 16 comune din judeţul Iaşi s-au alăturat proiectului iniţiat de doi tineri din Româneşti, care folosesc pentru ajutor numeroşi voluntari: tineri ieşeni IT-işti sau realizaţi în alte domenii, dar provenind tot din medii defavorizate, de la ţară. Lunar, aceştia organizează turnee de şah alături de copii dornici să facă perfomanţă în şah. dar dezbat împreună şi cele mai problematice chestiuni de viaţă, de stăpânire a emoţiilor etc.

„Jocul minţii” a devenit important pentru copii, iar Alexandru şi Vlad Stegariu reuşesc să îi îndrume spre succes. Cei doi au fost introduşi în lumea şahului încă de mici, de către familia lor. Fraţii Stegariu sunt originari din satul Româneşti, iar de la vârsta de 8, respectiv 10 ani au început să joace şah. Acum, vor să îi facă campioni şi pe alţi copii deştepţi de la ţară care, fără ajutorul lor, probabil nu ar avea nicio şansă de afirmare. Au deja câţiva campioni.

Au participat la concursuri naţionale şi au reuşit să ajungă şi în Lotul României. La vârsta de 18 ani, Vlad a obţinut o bursă şi a plecat în Rusia timp de un an, acolo unde a fost antrenat de un şahist profesionist, însă războiul din Crimeea l-a determinat să se întoarcă acasă. Amândoi au decis să îşi continue studiile în România, unde Alex a finalizat Facultatea de Informatică la Iaşi, iar Vlad, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ce caută Viktor Orban în Transilvania și ce pot învăța românii de la el

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...