Praxis – milionarii COVID. Au câștigat anul trecut mai mult decât în ultimii 15 ani la un loc

Date:

Unele firme din domeniul investigaţiilor medicale au încheiat anul 2020 cu profituri şi cifre de afaceri impresionante. Două societăţi sub brandul Praxis au avut o cifră de afaceri de peste 100 milioane lei, cu un profit de 34 milioane lei. În 2019, aveau la un loc o cifră de afaceri de 11,5 milioane cu un profit de 1,9 milioane.

Afacerile unor firme ieşene din domeniul farmaceutic au explodat anul trecut. Pandemia Covid-19 a creat un culoar favorabil unor profituri substanţiale. Fie că vorbim despre investigaţii medicale, fie despre furnizarea de echipamente specifice, creşterile au fost pe linie. Dacă cu aglomeraţiile de anul trecut de la centrele de testare suntem cu toţii obişnuiţi, partea nevăzută a încasărilor firmelor a venit din contractele cu instituţii ale statului. „Ziarul de Iaşi“ vă prezintă cazul a două societăţi, cu aceiaşi acţionari: una de investigaţii medicale, alta de furnizare de echipamente.

Cu afaceri de peste 100 milioane lei, şi un profit de 34 milioane lei, Investigaţii Medicale Praxis şi Praxis Medica se numără printre performerii din mediul economic de anul trecut. În 2019, afacerile acestora ajungeau la 11,5 milioane lei şi un profit de 1,9 milioane lei. După cum se poate constata, cifra de afaceri a crescut de aproape 9 ori, iar profitul de 18 ori, într-un singur an. „Noi am avut aceeaşi marjă de adaos, la fel ca în 2019, dar volumul de muncă a fost mult mai mare“, ne-a declarat ieri Cristina Hristodorescu, unul dintre asociaţii firmelor menţionate.

Ambele societăţi sunt prezente pe piaţă de circa 20 de ani, dar anul 2020 nu se compară, din punct de vedere financiar, cu niciun alt an de la înfiinţarea companiilor. De exemplu, Praxis Medica SRL a fost înfiinţată în 2002: dacă adunăm cifra de afaceri de la constituire şi până în anul 2019, atunci suma totală este cu circa 8% mai mică decât veniturile din 2020. Şi nici anul 2021 nu se lasă mai prejos: afacerile din acest domeniu continuă să fie la un nivel ridicat.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...