Premieră în spațiul universitar digitalizat din România: studenții UVT se vor putea înregistra electronic la instituțiile de învățământ superior din Europa

Date:

Universitatea de Vest din Timișoara se alătură inițiativei Comisiei Europene – European Student Card (ESC) și își conectează propria infrastructură la rețeaua europeană. Inițiativa își propune să faciliteze procesele academice, inclusiv mobilitatea de studii, administrată într-un mod mai eficient, digital, utilizând tehnologii moderne.

Nu este vorba despre o simplă conectare de date, spun reprezentanții UVT, ci despre crearea unui întreg flux automatizat, 100% digital, în premieră cel puțin pentru România. Dincolo de conectarea în resursa europeană care gestionează European Student Card (ESC), a fost creată și o aplicație automatizată care generează, în același context, legitimația de student. ESC va permite fiecărui student să se identifice și să se înregistreze electronic, cu ușurință și în siguranță, la instituțiile de învățământ superior din Europa, eliminând necesitatea finalizării procedurilor și a lucrărilor pe hârtie.

Instrumentul creat va permite dezvoltarea într-un mod integrat, a legitimațiilor, carnetelor de note și a altor elemente solicitate de legislația națională și europeană, evitând statul la cozi, tipăritul a zeci de mii de elemente și încărcarea administrativă de rigoare, la câteva click-uri distanță. Alte servicii ce urmează a fi adresate vor fi legate de recunoașterea statutului și identității studenților în diverse contexte, acces la spații controlate, servicii de plată, organizarea mobilităților educaționale, precum și facilități legate de transportul în comun, parteneriate pentru studenți sau acces la spectacole.

„UVT este acum o universitate digitalizată, care s-a transformat semnificativ în 2020 și 2021. Pandemia ne-a obligat să accelerăm procesele de digitalizare pe care le aveam planificate. Rezultatele sunt spectaculoase, iar între acestea se află și implementarea noului instrument digital de identificare a calității de student european, o reușită majoră aliniată proceselor de digitalizare, inovare și transformare a UVT. Reacțiile studenților sunt pe măsura așteptărilor, platforma online înregistrând peste trei mii de legitimații digitale în prima zi de lansare.”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Mai multe informații despre European Student Card Initative pot fi obținute AICI.

Articol preluat din EXPRESS DE BANAT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...