Presa elenă, despre ajutorul Bucureștiului în lupta cu flăcările: „Contribuția României este cu adevărat mare și produce senzaţie”

Date:

Presa din Grecia scrie la superlativ despre detașarea celor 110 pompieri români, fiind pentru prima dată când România acționează pentru stingerea incendiilor pe teriotoriul altui stat.

„Contribuția României este cu adevărat mare și produce senzaţie, deoarece este o țară care nu aparține cercului tradițional de aliați ai Greciei, iar Kyriakos Mitsotakis nu s-a întâlnit niciodată cu omologul său român, Florin Cîţu”, scrie publicația grecească Crisis Monitor, citată de Rador.

„Răspunsul României, care pentru prima dată în istoria sa a trimis o misiune de pompieri într-o altă țară, este, de asemenea, emoționant”, scrie și Protagon, citată de Rador.

„Înregistrările video cu pompierii din România care se află în Grecia pentru a acţiona împotriva incendiilor fac turul internetului. România, cu 112 pompieri și 23 de vehicule, a răspuns la cererea de ajutor transmisă de guvernul grec prin Mecanismul european de protecție civilă”, notează Athens Voice, citată de Rador.

Potrivit sursei citate, ajutorul din partea României a generat o mulțime de comentarii pe rețelele de socializare, utilizatorii scriind mesaje de mulțumire către București care a răspuns imediat la apelul de ajutor al Greciei.

Românii au trimis în Grecia 112 pompieri cu 23 de vehicule.

Citește integral în G4Media.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...