Președinții Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, declarație comună privind aderarea la Uniunea Europeană

Date:

Președinții Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, prezenți la Summitul de la Batumi, au semnat o declarație comună prin care își doresc să consolideze cooperarea trilaterală în ceea ce privește integrarea europeană, transmite Radio France International. De asemenea, liderii celor trei state au reiterat angajamentul de a lucra împreună pentru un viitor european pașnic, democratic și prosper al Georgiei, Moldovei și Ucrainei.

Integrarea europeană nu are alternativă pentru cele trei state și nicio parte terță nu ar putea influența această alegere suverană, susțin Maia Sandu, Salome Zourabichvili și Volodymyr Zelensky. Potrivit celor trei șefi de stat, au fost realizate progrese considerabile în relațiile cu Uniunea Europeană.

„Susținuți de voința puternică a popoarelor noastre de a deveni parte a familiei europene, suntem uniți în hotărârea noastră de a lucra în vederea obținerii recunoașterii perspectivei europene pentru Georgia, Moldova și Ucraina, deschizând calea pentru viitoarea aderare a celor trei state la UE”, se arată în declarația semnată de cei trei președinți.

Președinții Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei declară că acordarea perspectivei europene celor trei parteneri asociați „va fi un stimulent puternic și va oferi un impuls pentru reforme mai profunde și mai cuprinzătoare”.

Totodată, Maia Sandu, Salome Zourabichvili și Volodymyr Zelensky au convenit să continue să lucreze cu instituțiile europene pentru punerea în practică a tuturor oportunităților și potențialului oferit de prevederile Acordurilor de Asociere privind Zonele de Liber Schimb Aprofundate și Cuprinzătoare care prevăd integrarea treptată în piața internă a UE.

Articolul integral pe RFI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...