Primar din Vaslui, obligat să presteze „muncă în folosul comunității” pentru că a obținut ilegal fonduri de la APIA pentru mama sa

Date:

Tiberiu Coatu, fost primar al comunei vasluiene Găgeşti, s-a folosit de documente false pentru a proba la Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) că firma pe care o dministra mama sa deţine o suprafaţă de teren mai mare decât în realitate, pentru a obține bani mai mulți, relatează adevărul.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă.Coatu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, acesta urmând să rămâne sub supraveghere. În plus, fostul edil a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul primăriei din Găgeşti sau a şcolii generale din localitate pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Infracțiunile care-i sunt imputate primarului: fals intelectual şi folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

Citește articolul integral în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...