Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Date:

Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) transformă Amfiteatrul de pe acoperişul clădirii în cinematograf şi vă invită să vizionaţi filmul scris şi regizat de Andrei Huţuleac, #Dog Poop Girl, o comedie neagră despre pericolele internetului.

Proiecţia va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20.00, şi va fi urmată de o sesiune Q&A, la care şi-au anunţat prezenţa: Andrei Huţuleac, Andreea Grămoşteanu, Amalia Ciolan şi Tudor Istodor.

Potrivit TNB, evenimentul are loc în cadrul iniţiativei Ministerului Culturii de a serba, în ziua de 10 septembrie, Ziua Cinematografului.

În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, pe canalul de Youtube al TNB va fi difuzată conferinţa „De ce vedem filme”, susţinută de Alex Leo Şerban, în anul 2009, în seria CONFERINŢELOR TEATRULUI NAŢIONAL.

Filmul #Dog Poop Girl este o satiră tragicomică cu elemente absurde care dezvăluie pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informaţiilor false pe internet şi în special în social media.

Debutul regizoral al lui Andrei Huţuleac, #Dog Poop Girl este inspirat de primul caz de online shaming din istoria internetului.

“Am început să scriu scenariul în 2017, după ce am citit o carte care se numeşte “Umilirea publică în epoca internetului” de Jon Ronson. Lectura mi-a reactivat o anxietate imensă pe care o simţeam în legătură cu această aparentă democratizare a opiniei pe care o propune internetul. Ideea că oricine poate să spună orice despre oricine, fără să contextualizeze neapărat. Şi că asta poate, uneori, să distrugă viaţa cuiva. Filmul este deci o manifestare a acelei anxietăţi pe care am resimiţit-o, atât la lectura cărţii, cât şi la scrierea scenariului. Am exorcizat această anxietate abordând povestea ca pe o satiră socială tragicomică. Am îmbrăcat monstrul de sub pat într-o rochiţă ca să-mi fie mai puţin frică de el”, spune Andrei Huţuleac.

Citește și: Eva FilmMakers, festivalul de film dedicat femeilor regizor, la a doua ediție

În cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, #Dog Poop Girl a primit premiul pentru Cel mai bun film, iar protagonista lui, Andreea Grămoşteanu, premiul pentru Cea mai bună actriţă. La cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, filmul a fost distins cu premiul pentru debut.

Din distribuţie fac parte nume precum: Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Paul Chiribuţă, Coca Bloss, Rodica Mandache sau Dana Rogoz.

Filmul este produs de DaKino Production în co-producţie cu Diud, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile şi în baza unei rezervări prealabile la adresa: promovaretnb@gmail.com

În cazul în care va ploua, proiecţia se va muta la Sala Media.

Citește și: Criză energetică? Iaşul face profit din vânzarea de energie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...

Criză energetică? Iaşul face profit din vânzarea de energie

Sistemul de termoficare de la Iaşi a fost relansat...