Proiectul drumului Iaşi-Vaslui, făcut la jumătate faţă de realitatea din teren. S-au cheltuit 70 de milioane

Date:

DJ 248 Iaşi-Vaslui a primit o serie de plombe, campanie care se va încheia săptămâna aceasta. Cifrele de trafic sunt duble faţă de previziunile făcute cu zece ani în urmă, când a fost modernizat drumul, iar mare parte din traficul greu s-a mutat de pe DN 24 pe ruta prin Scânteia. Drumul spre Vaslui este propus pentru lucrări de anvergură în Strategia de modernizare a drumurilor judeţene, dar nimeni nu ştie când vor fi făcute acestea.

La “aniversarea” a zece ani de când a fost modernizat pe bani europeni, Drumul Judeţean 248 Iaşi-Vaslui arată azi de parcă ar fi făcut războiul. De altfel, de ceva vreme, şoseaua respectivă a fost numită “drumul groazei” sau “drumul blestemat” din cauza gropilor apărute în carosabil.

Drumul nu s-a stricat în întregime. Însă gropile care apar după porţiuni lungi de câţiva kilometri de asfalt bun reprezintă veritabile capcane pentru maşinile care au prins viteză.

Finalizat în toamna anului 2011, drumul a devenit repede preferatul celor care fac ruta Iaşi-Vaslui. Mai scurt cu 6 km şi fără pante serioase cu multe curbe, precum DN 24 în Bucium, noua cale a atras şi camioanele de tonaj. Or, DJ 248 nu se compară ca fundaţie cu DN 24. Consecinţa imediată a fost că se impun lucrări de întreţinere.

Directorul de la Drumuri Judeţene ne-a spus că săptămâna trecută au fost aplicate o parte din plombele necesare, dar că vremea nu a fost prielnică reparării drumului în totalitate. “Săptămâna asta ar trebui să încheiem prima etapă de reparaţii”, a precizat Ciprian Ciucan. El nu a exclus revenirea pe traseu a echipelor de întreţinere pentru remedierea altor deficienţe care cu siguranţă vor apărea în suprafaţa carosabilă în sezonul rece.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...