Rancea demisionează, acuzând autoritățile și pe cei care o vorbesc de rău

Date:

Beatrice Rancea, managerul suspendat de la Opera Naţională Română Iaşi, şi-a înaintat demisia din funcţie. Aceasta se afla sub control judiciar de aproximativ jumătate de an şi avea interdicţie de a exercita vreo funcţie de conducere în instituţia pe care a condus-o peste 10 ani.

Alături de alţi 10 colaboratori si angajati ai instituţiei, Beatrice Rancea este cercetată într-un dosar de delapidare, fals şi deturnarea fondurilor de la Opera Naţională Română Iaşi. Potrivit DIICOT, gruparea condusă de Beatrice Rancea ar fi plătit servicii şi produse fictive, iar banii veniţi de la Ministerul Culturii sub formă de subvenţie ar fi fost folosiţi în mod discreţionar. Achiziţii fără respectarea legii, falsuri în acte, cheltuieli cu colaboratorii şi chirii nejustificate sunt doar câteva nereguli grave descoperite de procurorii DIICOT la Operă şi despre care Ziarul de Iaşi a relatat de-a lungul timpului. În luna martie, Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar cu interdicţia de a intra în clădirea Operei şi de a lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, măsură care a contestat-o. În iulie, magistraţii i-au dat câştig de cauză, dar totul nu a durat decât două săptămâni, timp în care anchetatorii au depus alte probe la dosar.

Măsura controlului judiciar a fost repusă în aplicare, magistraţii permiţându-i să practice profesia, dar nu şi pe cea de manager. De altfel, la începutul lunii august, numele lui Beatrice Rancea apare în lista membrilor comisiei de evaluare şi selectare a unui număr de 10 balerini, colaboratori permanenţi de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti. Alături de fostul manager ONRI, pe aceeaşi listă apare şi numele Amaliei Mîndruţiu, fost prim-solistă a Corpului de Balet a ONRI, care a demisionat în urmă cu câtvea luni. În demisia depusă abia acum, Beatrice Rancea se erijează în victimă a unuor “justiţiabili” din instituţie care nu au dorit decât să o denigreze şi să o înlăture de la conducerea ONRI.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...