Rând pe rând, marile orașe ale lumii anulează evenimentele de Revelion din cauza Omicron

Date:

Noul val Covid și temerile legate de varianta Omicron spulberă planurile festive pentru sfârșit de an în multe dintre marile orașe ale lumii.

Acestea renunță rând pe rând la spectaculoasele evenimente publice și focuri de artificii. Altele încă mai caută soluții și impun condiții stricte pentru participanți, scrie CNN.

În New York City, numărul petrecăreților din Times Square va fi mai mic, iar toți cei prezenți vor fi obligați să poarte mască, a transmis primarul Bill de Blasio.

În schimb, în orașe mari din Europa, unde răspândirea Omicron a fost accelerată, s-a anunțat deja că evenimentele de final de an nu vor mai avea loc.

Unde au fost anulate evenimentele de Revelion

ATENA

Toate festivităţile publice de Crăciun şi Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în ţară sunt sfătuiţi să se testeze în a doua şi în a patra zi de la sosire, a declarat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris.

El a precizat că purtarea măştilor sanitare atât în interior, cât şi în exterior va fi obligatorie până cel puţin în 2 ianuarie.

În zilele următoare vor fi anunţate restricţii suplimentare privind activităţile de divertisment, sportive şi telemunca pentru perioada de după 3 ianuarie.

Coronavirusul a făcut peste 20.000 de morţi în Grecia, iar peste 600 de persoane infectate se află în prezent la terapie intensivă.

BERLIN

Germania va impune restricții stricte pentru a reduce răspândirea Covid începând cu 28 decembrie și va interzice evenimentele publice de Revelion, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz, în 21 decembrie. Asta înseamnă că nu vor fi evenimente publice pentru focuri de artificii în Berlin, dar nici în Munchen și Frankfurt.

Din 28 decembrie, germanii vor avea voie să se întâlnească în grupuri de cel mult 10 persoane, indiferent dacă sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală, a spus Scholz. Copiii cu vârsta de până la 13 ani sunt scutiți de noile restricții de contact.

EDINBURGH

Sărbătorile publice de Revelion din Scoția vor fi anulate, a declarat în 21 decembrie, prim-ministrul Nicola Sturgeon.

El a vorbit într-o restricțiile care intră în vigoare după Crăciun și a spus că evenimentele publice vor fi anulate, chiar dacă asta va fi dezamăgitor pentru cei care le așteptau cu nerăbdare.

Articolul complet poate fi citit în REVISTA 22.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...