Rectificarea bugetară dă partea leului la Ministerul Finanțelor – capitolul care cuprinde și Fondul de rezervă din care premierul poate face plăți către primari. Ministerul Dezvoltării primește doar 1,8 miliarde de lei față de cele 4 miliarde cerute pentru PNDL

Date:

Proiectul de rectificare bugetară consultat de G4Media.ro prevede o creștere a alocărilor către ministerele și instituțiile centrale de 8,9 miliarde de lei, cea mai mare sumă fiind alocată Ministerului Sănătății – peste 3,5 miliarde de lei.

Pe locul secund ca alocare se situează Ministerul Finanțelor, cu 3 miliarde de lei pentru capitolul ”Acțiuni generale”. La acest capitol intră plățile la bugetul UE, plats de dobânzi, dar șia Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, din care executivul face de obicei plăți pentru primăriile aflate în dificultate financiară. Acest fond a fost utilizat de-a lungul timpului ca instrument politic. De remarcat că fondul de rezervă a fost stabilit în legea bugetului la 590 milioane de lei.

Proiectul de rectificare propus de guvern prevede un plus de 1,8 miliarde de lei pentru Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministerul a cerut circa 4 miliarde de lei pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL – fazele 1 și 2).

Citește articolul integral în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...