Reportaj The Guardian despre frumusețea și sălbăticia Munților Țarcu

Date:

Jurnaliștii britanici sunt conduși prin locurile sălbatice din Munții Țarcu, județul Caraș-Severin, de către ghidul Georg Messerer și au ajuns în România prin intermediul Much Better Adventures, în parteneriat cu European Safari Company, agenția de turism a Rewilding Europe. Agenția va pune la dispoziția turiștilor din Marea Britanie excursii de patru nopți, în lunile iunie, iulie, august, septembrie 2022, la un preț de 649 lire.

În vizita din Caraș-Severin, jurnaliștii au stat de vorbă cu localnicii și cu reprezentanții WWF România, care, împreună cu Rewilding Europe, dezvoltă în zonă un proiect de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie.

„De la eliberarea inițială a 17 zimbri la Măgura Zimbrilor (Dealul Bizonului), lângă Armeniș, în 2014, numărul a crescut la 100 (cu nou-născuți și nou-veniți din alte părți) – facilitând un ecoturism excelent. Proiectul face parte dintr-o poveste remarcabilă de succes în materie de conservare, susținută de programul LIFE al Uniunii Europene. Acum există aproximativ 7.000 de zimbri pe continent, de la 2.500, acum 10 ani”, arată The Guardian.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Muzeul ASTRA din Sibiu, catalogat cu trei stele Michelin în Ghidul aniversar ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...