Robinetele UDMR: Zeci de mii de bihoreni plătesc scump servicii de apă şi canalizare proaste, fiindcă fruntaşii UDMR au vrut operator de apă “autonom”

Date:

În nordul Bihorului, o firmă “de stat” acţionează cu tenacitate în pagubă. Se numeşte SC Apă Canal Nord Vest SA şi a fost înfiinţată “strategic”, formal la iniţiativa primarilor din zonă, toţi UDMR-işti, în realitate din ambiţia şefilor lor politici, interesaţi să aibă propria “companie de apă”. De cinci ani, firma n-a investit niciun leu în înlocuirea sau extinderea reţelelor preluate de la comune şi oraşe, dar ia banii atât de la locuitorii acestora, cât şi de la primării, Consiliul Judeţean şi Guvern, adică de la toţi contribuabilii din ţară.

BIHOREANUL vă prezintă un “mecanism organizat de deturnare” a milioane de lei, după cum l-a descris un consilier dintr-o comună captivă a firmei udemeriste. În dauna atât a banilor publici, cât şi a consumatorilor luaţi “prizonieri”.

Arsen, rahat, viermi…

Apă “pe sărite” la Cetariu, unde furnizarea e întreruptă săptămânal, cu arsen în Roşiori, unde sătenii din Mihai Bravu îşi aduc apa de băut din localităţi vecine pentru că a lor e otrăvită, cu materii fecale în Săcueni, unde un consilier local, medic, atenţiona în urmă cu câţiva ani că din acest motiv s-au îmbolnăvit de hepatită copii şi adulţi, şi mai nou cu viermi în Diosig. 

Citește articolul integral în Bihoreanul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...