Salonul Național de Miniatură Textilă, la Muzeul Țăranului Român

Date:

Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Arte Decorative, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, invită publicul vineri, 10 decembrie, la ora 17.00, la Sala Noua Galerie, la deschiderea ediţiei a X-a a Salonului de Miniatură Textilă 2021, care aduce în discuție o temă atipică: „ZESTREA”.

“Conform Dicționarului Explicativ 2009, “Zestre” este “Avere (mobilă sau imobilă) care se dă unei fete când se mărită”. Tranzacțional, conjugal, termenul a sărăcit oarecum în conotații, umbrind etimologia sa mult mai radicală ce face trimitere la termenul latin: dextrae cel care însemna “făgăduință solemnă”. Și totuși, zestrea, îndreptată etimologic spre viitor ca promisiune sau, mai acut, ca “făgăduință solemnă”, este, de fapt o arhivă. Un mod de a documenta provenința, istoria, trecutul. Zestrea este o formă de memorie. Personală sau colectivă, resuscitată într-un rit de trecere, într-un prag – zestrea e o alternativă la ADN pentru că ea documentează genetic, în aceeași măsură în care proiectează în viitor. Salonul Național Miniatura Textilă, la 10 ani de la relansare sub curatoriatul soților Marijana și Relu Bițulescu și Alexandra Crăciun, deschide un prag: între memoria unui timp consumat și făgăduința unei alte durate”, au transmis organizatorii evenimentului.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Noua Galerie până în 9 ianuarie 2022, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis.

Prețul biletului de intrare este: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei.

Accesul la eveniment se face pe baza certificatului verde.

Citiți și

Ruxandra Hurezean: Știați cine a spus despre Brâncuşi „Creează ca un Dumnezeu. Comandă ca un rege. Lucrează ca un sclav”?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...