Sculptura “Omagiu lui Brâncuși”, tot în buruieni, dar mai scumpă. Costuri majorate pentru ridicarea pe soclu

Date:

Sculptura în metal “Omagiu lui Brâncuşi”, realizată de artistul german Ewerdt Hilgemann, zace în continuare mâncată de rugină pe Faleză, în vecinătatea zonei Trecere bac, așteptând să fie ridicată pe soclu, așa cum au decis aleșii locali pe 30 august 2018. Se împlinesc trei ani de atunci, iar singurul “progres” este o propunere de modificare a costurilor pe care expunerea operei de artă le implică.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 25 august 2021 se află un proiect de modificare a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul “Amplasare sculptură în metal «Omagiu lui Brâncuși»” de la 196.732 de lei cu TVA la 337.687 de lei cu TVA. Noii indicatori au fost stabiliți de SC Arhideskvision SRL, firmă căreia Primăria i-a atribuit, în martie anul acesta, contractul în valoare de 23.990 de lei fără TVA pentru proiectul tehnic de execuţie.

“Pe parcursul întocmirii proiectului tehnic de execuție, proiectantul a constatat, conform studiului geotehnic și breviarului de calcul, că terenul pe care se va amplasa sculptura necesită consolidare, iar stâlpul de susținere a cutiilor nu rezistă încărcărilor impuse de normative, fiind necesară schimbarea acestuia. În vederea protejării anticorozive cu o durată de protecție cât mai mare, aproximativ 15 ani, proiectantul a propus zincarea cutiilor. De asemenea, au apărut diferențe valorice din cauza creșterii atât a manoperei, cât și a materialelor. Toate acestea duc la modificarea indicatorilor tehnico-economici”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Citește articolul integral în Viața Liberă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...