Se dă liber la plagiat?

Date:

Proiectul noii legi a Educației prevede, printre altele, desființarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), o instituție cu rol esențial în analizarea plagiatelor.

Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române și directorul Institutului de Istorie George Barițiu, atrage atenția, în ziarulfaclia.ro că această structură – CNATDCU – are în România o vechime considerabilă, de după Revoluția din 1989, fiind într-o primă fază și instanța care valida posturile de conferențiar și profesor, de validare a doctoratelor, iar după o lege din 2011, și a abilitărilor.

Continuarea, în Ziarul Faclia

2 COMMENTS

  1. Presedintele Academiei Romane a spus in clar daunazi cum CNATDCU este o institutie depasita de vremuri .Singura in masura sa rezolve cazurile, de posibil plagiat , este doar Justitia . Corectii pot aduce si universitatile ce constata existenta unor posibile plagiate dar in final tot Justitia este cea care face lumina .

    • Nu e destul că numărul procurorilor și judecătorilor “ascultători politic” a crescut, acum e nevoie de procurori și judecători “academicieni”…
      Mai bine ar da competența de verificarea plagiatelor la CCR ! Îl și văd pe Bogdan Licu rezolvând întocmai și la timp cazul MăCiucă….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...