Sistem video pentru cetățile dacice. Liberalii hunedoreni acuză o achiziție cu dedicație

Date:

Consiliul Județean Hunedoara s-a întrunit, marți, într-o ședință de îndată. Online. Printre proiectele de pe ordinea de zi s-a aflat și unul care face referire la paza cetăților dacice. Opoziția din CJ nu a votat respectivul proiect. Susține că e necesar un sistem de pază la cetățile dacice, pentru protejarea acestora, însă nu e de acord cu achiziții păguboase din banii hunedorenilor mascate în proceduri de achiziție directă „cu dedicație” pentru clientela politică a PSD.

Subfinanțate, cetățile dacice au devenit de interes

De circa un an Consiliul Județean Hunedoara a primit în administrare cetățile dacice de la Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și Bănița. Le-a lăsat în continuare în paragină și la îndemâna braconierilor și vandalilor. După ce anul trecut a refuzat să includă în buget bani pentru paza acestor obiective, actuala conducere a CJ a venit cu un proiect ce vizează cetățile istorice.

La CJ Hunedoara, paza cetăților înseamnă camere video. Pentru care va cheltui undeva la 150 mii lei. Proiectul de hotărâre a trecut cu votul PSD, Pro România și PMP.

Consilierii PNL: Proiect cel puțin suspect

Imediat după ședința de consiliu, vicepreședintele CJ Hunedoara, Alin Țambă, noua mână dreaptă a președintelui Laurențiu Nistor, a acuzat consilierii PNL că nu au votat „activitatea de pază la cetățile dacice”.

Reamintim, paza la cetățile dacice nu a fost până acum o ”prioritate” pentru conducerea CJ Hunedoara. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi a unei ședințe de îndată pentru a putea fi votat pe repede înainte.

Citiți articolul integral în Gazeta de Dimineață

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...