Şofer cu alcoolemie de 3‰ în sânge, urmărit jumătate de oraş până să fie oprit din goana ce putea fi criminală

Date:

Urmăritorul s-a sesizat după ce şoferul beat mort era cât pe ce să omoare un om pe trecere, dar nici măcar nu a oprit. În final, a fost pedepsit de instanţă cu o suspendare de permis.

Cu o alcoolemie de 3‰ în sânge, un şofer era să acroşeze o femeie chiar pe trecerea de pietoni. A trebuit urmărit prin jumătate de oraş până să poată fi oprit. Totuşi, magistraţii Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă.

Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 26 martie. Aflat în zona Metalurgiei, şoferul unui Renault a sesizat faptul că şoferul unei autoutilitare Isuzu albe conduce haotic, fără a respecta vreo regulă de circulaţie. De pe pod, acesta virase brusc stânga, fiind cât pe ce să lovească o femeie aflată pe trecerea de pietoni. L-a urmărit până în zona magazinelor, unde autoutilitara condusă de Eugen Drăguşin a oprit. Şoferul Renault-ului s-a îndreptat spre Drăguşin, pentru a-i atrage atenţia că din remorcă i-au căzut nişte sticle pe drum. A observat că nu avea cu cine să discute, întrucât Drăguşin se exprima cu greutate şi emana halenă alcoolică. Martorul i-a spus lui Drăguşin că e beat şi i-a cerut să rămână pe loc, până la sosirea poliţiei. Răspunsul a fost un potop de înjurături, după care Drăguşin s-a urcat înapoi la volan şi a demarat. Martorul s-a lansat în urmărire, sunând totodată la 112, pentru a anunţa poliţia.

Autoutilitara a mers pe Splai Bahlui până în Tudor Vladimirescu, apoi a virat dreapta, trecând pe culoarea roşie a celor două semafoare din faţa Iulius Mall. De aici, şi-a urmat drumul spre Bucşinescu, a urcat pe Elena Doamna, a trecut de Palatul de Justiţie, fiind oprit de o patrulă a poliţiei abia la intersecţia dintre Independenţei şi Sărărie. Conform buletinului de analiză emis de IML, Drăguşin avea la ora 11.15 o alcoolemie de 3,01‰ în sânge.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...