”Șoșoacă e cu noi! Jos Cuțu…”

Date:

Mda, nu am vrut să scriu “când îmi fierbea sângele în cap”. Din respect pentru mine, în primul rând, stați relaxați. Partea cu respectul este mai greu de priceput pentru mulți, ştiu. Am urmărit ultimele 24 de ore de la Lupeni şi mi s-au blocat sinapsele.

Chiar am crezut că suntem în 2021, dar m-am înșelat. Iertați-mă două minute, nu o să mă mai interoghez (eu pe mine, da), dar cum naiba e posibil ca acest județ să aibă de atâta timp liderii de o asemenea condiție intelectuală și comportamentală. Şi nu o să mai neg nici partea cu “memoria scurtă” a electoratului. Nu e memorie scurtă, e lipsă de instruire, de educație. E lipsă de respect de sine. Şi în primul rând ignorarea realității.

Nu vreau să mă refer la parlamentarii PSD că mi-e ruşine să le dau un test despre minerit, dar vreau să subliniez că imaginea fostului șef al jandarmilor, Viorel Sălan, în mijlocul minerilor m-a înduioşat. Şi parcă i-aş aminti că mănâncă o pensie… pensioaie dintr-un sistem în care s-a mai întâlnit cu minerii. E drept, pe ordine publică, cu pulanul în mână. Atunci, le spunea, hai… la muncă, lăsați grevele. Dar şi de pe acea poziție, era obligat să informeze corect alte instituții despre ce se întâmplă în minerit. Adică să evidențieze ONEST cauzele care duceau la rebeliune.

Și, da, domnule jandar, FĂRĂ DOAR ȘI POATE (atât am reținut din activitatea dumneavoastră) nici atunci, nici acum nu sunteți unde trebuie.

Tragic. Mda, și m-au convins, sunt toți preocupați până la izmene de durerea minerilor. Facem rămășag că nu au dormit azi-noapte? Sigur nu, dar nu de grija minerilor. Să fiți la fel de siguri. Nu au dormit pentru că au băut cafea la ora 20.00 la OMV. Și de la o vârstă, vârsta onorabilă, cofeină face ce vrea ea…. Din păcate nu îți dă ce nu ai dobândit o viață: demnitatea de a fi OM.

Despre Șoșoacă… E imaginea electoratului. Eu aș lua-o la PSD. E pe model. Dacă trebuie face si din subteran niște live-uri. Vă rog continuați discursul “Șoșoacă e cu noi! Jos Cuțu!”…. Doar că mai am un amendament, Cuțu cum am tot auzit de la… “mineri”, va da soluția, dacă mai există. Oare de ce atâta timp nu a existat? Ceea ce îi cer eu lui Cîțu, vehement chiar, este să îmi dea și mie ( numai pentru că am scris 18 ani şi nu am dormit cu noptile alergând după mineri) o listă cu CAUZELE ŞI VINOVAȚII care au adus CEH aici şi au mutilat destine ale hunedorenilor….

Eu nu am memorie scurtă, iar prelungirea ei e arhiva GDD şi toate documentele existente… O să vă amintesc eu, că probabil actualii mineri nu ştiu că predecesorii lor le-au pecetluit această soartă. Prin complicitate. Hai, nu vă mai amanetați viețile. Măcar pentru ca acei copii pe care îi plângeți acum să nu mai aibă aceeaşi soartă. Şi poate modelul şoşoacă atunci nu mai e necesar. În vremuri normale, nu e nevoie de şoşoci.


PS. Nu l-am pus pe Jurca să vă pozeze în OMV, întâmplător am trecut chiar eu pe acolo. Ca să nu căutați sursa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...