Soție de fost prefect PSD, singurul candidat la șefia Inspecției Judiciare

Date:

Un singur judecător s-a înscris pentru postul de inspector șef al Inspecției Judiciare organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba de Roxana Ioana Petcu, omul de bază al lui Lucian Netejoru, actualul șef al IJ. Mandatul lui Netejoru expiră pe 15 mai.

Roxana Petcu este soția lui Adrian Petcu, expert în Consiliul Legislativ de la Camerei Deputaților. Fost secretar de stat în Ministerul de Interne, Petcu s-a făcut remarcat când a atacat în instanță demiterea sa de către fostul premier Viorica Dăncilă, el fiind numit în post de fostul ministru de Interne Carmen Dan.

Familia Petcu deține trei terenuri intravilane în București și unul în Mogoșoaia, unde are și o casă. Terenurile din București, în suprafață de 560, 2004 și 545 (fără a prezenta unitatea de măsură n.red) sunt în proporție de 99, 4 și 1% în posesia soților Petcu. Pentru darea în comodat și închirierea unui astfel de teren, familia a încasat anul trecut 129.720 de lei, adică 10.800 de lei pe lună. La asta se adaugă salariul de judecător al Roxanei Petcu de la Inspecția Judiciară adică 353.000 de lei și salariul de consilier al fostului secretar de stat numit de PSD de 69.000 de lei.

1 din 35

Roxana Petcu este singurul judecător dintre cei 35 judecători inspectori judiciari care s-a înscris la concurs și dosarul ei a fost admis.

Potrivit CV-ului, Petcu este din 2013 doctor în drept al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.

Petcu a fost dată în judecată de CSM într-un dosar având ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială”, candidata, alături de alți colegi având calitatea de pârât. Dosarul nu se regăsește în portalul rejust.ro dezvoltat de CSM.

Fost președinte al Judecătoriei Buftea între 2006 și 2011, Petcu a ajuns în 2011 președinte al Tribunalului Ilfov și din 2013 s-a detașat la CSM.

Din 2018 a trecut la Inspecția Judiciară unde a devenit omul de bază al lui Lucian Netejoru, judecătorul menținut în funcție de guvernarea PSD -UDMR prin ordonanță de urgență.

Adrian Petcu a mai ocupat funcțiile de prefect de Ilfov în perioada 2015 – 2017 și prefect de București, numit în mandatul lui Sorin Grindeanu, în perioada 2017 – 2018.

1 COMMENT

  1. […] Familia Petcu deține trei terenuri intravilane în București și unul în Mogoșoaia, unde are și o casă. Terenurile din București, în suprafață de 560, 2004 și 545 (fără a prezenta unitatea de măsură n.red) sunt în proporție de 99, 4 și 1% în posesia soților Petcu. Pentru darea în comodat și închirierea unui astfel de teren, familia a încasat anul trecut 129.720 de lei, adică 10.800 de lei pe lună. La asta se adaugă salariul de judecător al Roxanei Petcu de la Inspecția Judiciară adică 353.000 de lei și salariul de consilier al fostului secretar de stat numit de PSD de 69.000 de lei, potrivit Presshub.ro […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...