STENOGRAME.Cum se negociau contractele de la Transporturi: ”Din 2019 au ieșit trei miniștri, voi nu știți ce cheltuială a fost. Io am zis un 3% să nu exagerez. Nu, se ia 5 sau 10% din contract”

Date:

Un consilier din Ministerul Transporturilor și un om de afaceri apar în stenogramele DNA negociind procentul pe care ar fi urmat să-l împartă din contractul unor nave achiziționate de Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM), se arată într-o propunere de arestare pe care DNA a trimis-o Tribunalului Constanța. În urma cererii, 5 inculpați au fost plasați în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de influență, luare de mită și constituire de grup infracțional în cadrul Ministerului de Transporturi.

Procurorii arată în document că omul de afaceri Ion Macovei (aflat acum în arest la domiciliu) îi spune lui Mădălin Matica, consilierul secretarului de stat Ionel Scrioșteanu, că s-a înțeles cu reprezentanții companiei estoniene care furniza navele să primească 5% din profitul estonienilor stabilit la 25%, adică aproximativ 300.000 lei pentru o navă. Lui Mădălin Matica i s-a părut prea mică suma raportată la valoarea contractului, mai ales că suma urma a fi împărțită între șapte persoane, arată procurorii DNA în documentul consultat de G4Media.

  • G4Media i-a solicitat un punct de vedere consilierului Mădălin Matica, însă acesta nu a răspuns întrebărilor reporterului până la publicarea acestui articol.

Cei doi vorbesc despre ”șase-șapte oameni” cărora trebuiau să le comunice chestiunea discutată, iar omul de afaceri înaintează un procent de 3% ca „să nu exagereze”. Consilierul din Ministerul Transporturilor îi răspunde că 10 este ”cifra clasică”, iar omul de afaceri îl contrazice spunându-i că ”una e să mă duc la drumuri și una să fac o navă”, diferența fiind că ”la drumuri spui că pui asfaltul de 10 și îl pui de 8 și furi”, se arată în documentul anchetatorilor.

Citește articolul complet în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...