SURSE. Guvernul Cîțu a evitat să-și asume decizia de listare a sitului Roșia Montană la UNESCO /Nu există o decizie guvernamentală în acest sens

Date:

Guvernul Cîțu a evitat să-și asume decizia de listare a site-ului Roșia Montană la UNESCO, deși premierul a fost informat prin mai multe memorandumuri și note de către ministerul finanțelor asupra posibilelor consecințe ale listării, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, o primă consecință asupra cărora a atras atenția ministerul ar putea fi pierderea procesului de arbitraj de la Washington, unde statul român a fost dat în judecată de compania canadiană Gabriel Resources și solicită despăgubiri în valoare de câteva miliarde de euro.

Aceste informații ar fi fost transmise prin memorandum Guvernului și prezentate atât de fostul ministru de finanțe cât și de secretarul general al ministerului în mai multe ședințe de guvern din cursul acestui an.

Pe de altă parte, listarea la UNESCO presupune o serie de cheltuieli din partea statului român pentru conservarea minelor și a patrimoniului din Roșia Montană. Potrivit surselor G4Media.ro, ministerul de finanțe a informat guvernul că sumele s-ar putea ridica la câteva sute de milioane de lei pe an.

Citește articolul complet în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...