Țepari fără scrupule. Numele unei botoșănence ucise în Italia folosit de o grupare de escroci

Date:

Caz uluitor în Italia, unde 16 români au fost arestați pentru o fraudă de zeci de milioane de euro. Românii sunt bănuiți că ar fi depus ilegal mii de cereri pentru ajutoare de urgență și venitul de cetățenie (n.r. – o indemnizație de până la 700 de euro pe lună acordată persoanelor fără loc de muncă, aflate în pragul sărăciei), încasând banii fără ca așa-zișii beneficiari să fi știut ceva sau să fi ajuns vreodată în Italia. Printre cei pe numele cărora s-au formulat cereri fictive pentru venitul de cetățenie se află și o botoșăneancă, Lavinia Simona A., de 18 ani din Flămânzi, ucisă în Milano, în septembrie 2013.

Cum au ajuns datele ei la escroci, este greu de spus. Se bănuiește însă că aceștia ar fi făcut uz de o fotocopie a cărții sale de identitate, care a fost postată pe internet în urmă cu aproape 8 ani, dar care urma să expire în 2020.

Potrivit publicației italiene La Repubblica, cei arestați provin în majoritate din Craiova și Sadova, din județul Dolj, care figurau ca domiciliați în Cremona (n.r. – nordul Italiei). Ca să poată ridica banii, suspecții ar fi menționat în actele depuse la autoritățile italiene că beneficiarii ar locui la reședințe fictive, multe la aceeași adresă. Astfel, anchetatorii susțin că 686 dintre cei pe numele cărora s-a solicitat venitul de cetățenie în Piața Selinunte, în alte 618 de cazuri a fost declarat domiciliul în via Degli Apuli, 56 în via Giambellino, 553 în Bulevardul Bombardese.

Ancheta este efectuată de Poliția economică din Cremona, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Milano, însă, după descoperirea primelor infracțiuni, verificările s-au extins și în alte orașe din zona respectivă precum Castelleone, Soresina, Annicco, Casalmorano, unde există o mare comunitate românească.

Articolul complet, în MONITORUL DE BOTOȘANI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...