UK a început cel mai mare studiu clinic din lume al unui test de sânge capabil să depisteze peste 50 de tipuri de cancer

Date:

Conform Ziarului de Iași, Serviciul Naţional pentru Sănătate (NHS) din Marea Britanie a început luni cel mai mare studiu clinic din lume pentru testul de sânge Galleri al companiei Grail, care poate fi utilizat pentru a depista peste 50 de tipuri de cancer înainte de apariţia simptomelor, transmite Reuters.

Testul Galleri evaluează ADN-ul din sângele pacientului pentru a determina dacă o parte din acesta provine din celule canceroase. Diagnosticarea precoce a cancerelor conduce la rate de supravieţuire semnificat mai mari. NHS a arătat că a dorit să recruteze 140.000 de voluntari în Anglia, pentru a vedea eficacitatea testului, în cadrul unui studiu clinic de control randomizat.

Jumătate dintre participanţi vor avea sângele scanat cu testul Galleri imediat. ”Trebuie să studiem cu atenţie testul Galleri, pentru a vedea dacă poate reduce semnificativ numărul cancerelor diagnosticate în stadii târzii”, a declarat Peter Sasieni, profesor specializat în prevenirea cancerului la King’s College London.

(…)

Pentru mai multe informații despre acest test, accesati Ziarul de Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...