VIDEO Cum arată cel mai mare viaduct de autostradă care se construiește în România

Date:

Viaductul de la Tălmăcel este cel mai înalt viaduct aflat în construcție în prezent pe orice șantier de autostradă sau drum expres din România. Vorbim de un pod de circa 650 metri lungime și care ajunge la o înălțime de circa 30 de metri, cam cât un bloc de 10 etaje.

Podul este unul casetat, are 8 deschideri și a fost construit în consolă. În momentul de față e aproape complet realizat cu un singur modul care mai trebuie finalizat și unit la capete cu restul construcției.

Viaductul Tălmăcel este cel mai înalt pod aflat în construcție în prezent, însă nu este și cel mai înalt per total de pe rețeaua românească de autostrăzi. Recordul pentru cel mai înalt viaduct de autostradă din țară este și va fi deținut în continuare de viaductul Aciliu de pe autostrada Sibiu – Orăștie, un pod lung de 1.100 de metri și înalt de circa 80 de metri.

Primul tronson al autostrăzii Sibiu – Pitești care va fi deschis circulației

Lucrările la acest sector – Sibiu – Boița (13,17km) au fost contractate în 2019 cu firma Porr pentru circa 127 de milioane de euro și au început efectiv în aprilie 2020 (ordinul de începere a venit în 30 martie), după ce a trecut perioada de proiectare. Termenul de execuție este de 3 ani, însă deschiderea circulației ar putea veni chiar de anul acesta.

Recent și Asociația Pro Infrastructura spunea că „avem șanse maxime să circulăm până la final de an”, asta deși termenul contractual este martie 2023.

Avansul fizic al lucrărilor, potrivit datelor CNAIR centralizate de CESTRIN, era în luna iulie circa 74%, titrează HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...